Wat ik doe

Onderhoud & Updates

Onderhoud van je website en updates

Je hebt een website laten maken (wordpress, joomla, magento). Hopelijk ben je blij en tevreden met het design, teksten en het geheel! Je hebt gekozen voor een CMS website, een goede keuze om heel veel redenen. Éen van de redenen kan ook zijn dat je graag zelf de website wilt kunnen aanpassen. Maar na een paar weken is je website ineens offline. De nachtmerrie van iedere ondernemer: onbereikbaar voor (potentiële) klanten en een flinke deuk in je Google positie.
Wat blijkt, een WordPress website moet onderhouden worden. Er komt iedere maand toch nog wat werk om de hoek kijken. Helaas spreek ik hier uit ervaring en heb ik al 2x een gehackte site van iemand moeten herstellen, voor zover dat dan nog gaat, kost dit ontzettend veel tijd en moeite. Bedenk daarom goed wat voor jou de beste oplossing is met betrekking tot onderhoud, updates en backups van je website.
Wat valt er precies onder onderhoud? En kun je dat zelf doen of moet je dat uitbesteden? Hier leg ik meer uit;

MAANDELIJKS ONDERHOUD IN CMS SYSTEMEN
Een aantal (technische) zaken moet iedere maand gecontroleerd en geupdate worden, namelijk:

 • Backups van bestanden en database maken
 • WordPress, Joomla, Magento CMS updaten
 • Thema updaten
 • Plugins updaten
 • Geupdate plugins configureren
 • Eventuele gebroken links fixen
 • Debuggen indien er iets niet meer functioneert na de updates

CONTINU NIEUWE UPDATES
Het CMS, je thema en de geïnstalleerde plugins komen constant met nieuwe updates. Deze updates zorgen voor extra functionaliteit, maar het gaat vaak ook om belangrijke beveiligingsupdates.

Hackers kennen namelijk de zwakke plekken in verouderde versies en kunnen dus toegang verkrijgen tot je website.

Worst case scenario: wat kunnen de hackers met deze toegang?

 • Je website of server gebruiken om spam of virussen te versturen
 • Je domeinnaam en webruimte stelen om zelf te gebruiken voor dubieuze websites
 • Stelen van gegevens, zoals: ip’s, adressen, bankgegevens, marketing informatie, etc.
 • Gijzelen van je website en om losgeld vragen
 • Rekenkracht stelen om bijvoorbeeld Bitcoins te minen
 • Dubieuze advertenties plaatsen
 • Simpelweg kattenkwaad of wraak

Ik help je graag verder met het onderhoud van je website

 

HET BELANG VAN BROKEN LINKS FIXEN
Je moet ook regelmatig de (interne en externe) links op je website checken. Met deze links navigeer je je bezoeker, maar ook de crawlers van Google, door je website. Als links niet meer werken, raken lezers én Google geïrriteerd.

Broken links detecteer je gemakkelijk met een plugin, maar het aanpassen van eventuele kapotte links kan een tijdrovende klus zijn.

En laat je het op z’n beloop gaan, dan raak je bezoekers kwijt, en je positie in Google zakt.

JE WEBSITE OFFLINE
Door gebrekkig CMS, WordPress, Joomla, Magento onderhoud kan je website ook ineens offline zijn. Plugins, thema’s en het CMS zelf hebben namelijk allemaal verschillende versies en werken soms wel en soms niet goed samen.

Het kan voorkomen dat door een update van de ene plugin, de andere niet meer werkt. Soms hebben updates extra handmatige acties nodig en moet de plugin bijvoorbeeld opnieuw ingesteld worden. Dit onderhoud wordt vaak onderschat.

En als het misgaat, is je website ineens offline. Met alle gevolgen van dien.

ONDERHOUD WEBSITE UITBESTEDEN
Natuurlijk kun je zelf je website onderhouden. Als je weet hoe het werkt, kan dit prima zelf.
Heb je geen flauw idee hoe je je website moet onderhouden? Heb je er geen tijd voor, of nog belangrijker, wil je er geen tijd voor vrij maken?

Laat mij het dan voor je doen!

Ik zorg ervoor dat je website altijd up-to-date is, dat alles naar behoren werkt, en dat in een noodsituatie je website direct weer online is.

Maandelijks Website Onderhoud

Vanaf € 17,50 p/m
CMS systeem, Thema en plugins worden gecontroleerd en geupdate. Blogs uploaden, Content updaten en Backups herstellen. Ook valt onder het onderhoud kleine aanpassingen in teksten of fotomateriaal. Je mag altijd kleinen aanpassingen per mail toesturen. De aanpassingen zijn voor een maximum van 1 uur per maand. Overige aanpassingen die meer tijd kosten worden per uur berekend en achteraf gefactureerd met een duidelijk overzicht van de werkzaamheden en tijd. Weet je al dat je soms meer aanpassingen nodig hebt dan kan je ook een strippenkaart inkopen voor een aantal uren en ben je goedkoper uit dan het uurtarief. De prijs is afhankelijk van de website configuratie en jouw wensen. Het onderhoudscontract start in principe van 01-01 tot 31-12 (mits andere datum oplevering website) de facturatie verloopt per kwartaal vooraf. Opzeggen van het onderhoudscontract dient vóór het eerst volgende kwartaal schriftelijk kenbaar te zijn gemaakt.

Neem vrijblijvend contact met mij.

Andere Diensten

SEO & Snelheidsoptimalisatie

Om goed te scoren met je website moet deze snel laden. Duurt het te lang, dan is een bezoeker of potentiele klant al weg. Ik voer aan de hand van tools een analyse uit. Ik zorg dat onder andere je afbeeldingen, cache en website instellingen worden geoptimaliseerd voor een snelle website. (GTmetrix rapport)

Bouw een nieuwsbrief bestand op

Een nieuwsbrief bestand opbouwen en contact houden met je abonnees is een goede marketing optie indien je dit geregeld een nieuwsbrief uitstuurt. Ik ontwerp een mooi basis opzet voor je nieuwsbrief en intergreer deze nieuwsbrief opt-in optie voor je in je website. 

+

Website Re-platform of Migratie

Website verhuizen naar een andere hosting provider of naar een andere domeinnaam? Daarbij komt best heel wat kijken, je wilt niet dat je jouw opgebouwde waarde in goole verliest! Je wilt natuurlijk ook niet dat je website lang offline gaat. Er kunnen verschillende redenen zijn om te migreren, wil je meer informatie hierover? Ik help je graag bij dit proces.

Training zelf onderhouden

Wil je graag zelf je website onderhouden en updaten? Maar weet je niet precies hoe dat werkt? Geen probleem ik geef graag een training over het onderhouden en updaten van je website en je ontvangt na de training een handout met handleiding.

Ontvang een gratis op maat offerte

Share This