Wat ik doe
SEO & Optimalisatie
Wat is SEO of zoekmachineoptimalisatie?
SEO staat voor Search Engine Optimization. Met een uitgekiende SEO Marketing Strategie is het mogelijk de topposities in de Google zoekresultaten te veroveren. Dit levert direct meer bezoek op voor uw website.
Door het ranken van meerdere zogenaamde “properties” zoals uw Facebook- of Twitterpagina of wellicht een Youtube-video, drukt u ook nog eens meerdere concurrenten verder naar beneden. Gevolg: minder bezoekers voor hen en dus meer voor u!
Maar ook “ links” zijn van belang in de resultaten en niet te vergeten de metadata van de content.
“Content is Key”
Is uw website niet responsive? Hetgeen inhoud dat deze zich niet aanpast aan schermen van tablets of telefoons, dan zakt u direct in de resultaten. Niet vreemd als u bedenkt dat onderzoek heeft uitgewezen dat 73% van de zoekopdrachten gebeurd op mobiele apparaten.
Ik geef hierbij een Gratis SEO check met een uitgebreid rapport in pdf. En al enige tips voor optimalisatie van uw website.
Hoger in Google = Een Hoger Rendement
Hoger in Google betekent direct meer bezoekers op uw website. Meer bezoekers zijn meer prospects, hoe meer prospects hoe meer klanten, des te meer klanten hoe hoger de omzet. Hoe hoger de omzet uit de organische zoekresultaten van Google, hoe hoger de ROI. Immers, u betaalt niet per klik zoals bij Google Adwords bijvoorbeeld. Hoe hoger de ROI hoe hoger de winst. Wilt u ook meer winst? Wilt u meer weten over Adwords, Affliate marketing, E-marketing in zodat we kunnen kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen!
Local SEO
Local SEO betekent hoog in Google ranken op lokale zoektermen. Bijvoorbeeld, “loodgietersbedrijf Amsterdam”, of “Hypotheekadvies Den Haag”. Onderzoek wijst uit dat mensen die op lokale bedrijven zoeken tot bijna twee keer zo vaak klant worden dan personen die niet lokaal zoeken.
SEO Marketing
Zoekmachineoptimalisatie kan uw website maken of breken. Technieken die Google niet waardeert (zogenaamde “Black Hat” SEO) worden bestraft en kunnen zelfs leiden tot de-indexering van uw website. Net als 404 pagina’s of dubbele content pagina’s. Let dus goed op met wie u in zee gaat.
Ik richt mij voor 100% op door Google geoorloofde SEO-tactieken waardoor uw website een duurzame positie in de zoekresultaten inneemt. SEO vergt meer tijd dan SEA (Search Engine Advertising; bijvoorbeeld Adwords) maar wanneer eenmaal in de top van Google zal men ook niet snel meer in de resultaten dalen (mits in goed SEO-beheer). Daarbij is de ROI op SEO vele malen hoger dan op SEA.
Doordat ik continu zorg dat mijn kennis geupdate blijft en ik toegang heb tot de laatste nieuwtjes en informatie, bent je zeker van de juiste SEO strategie!
SEA Marketing
Onder Search Engine Advertising verstaan we het tegen betaling zichtbaar worden bij de zoekresultaten (van een zoekmachine dus). Bij SEA denkt men vaak direct aan Adwords van Google en dat is ook niet zo gek want dik 90% van de zoekers op internet gebruikt Google. SEA heeft als voordeel dat direct resultaat geboekt kan worden. Door slim inzetten van bepaalde zoektermen en advertenties is het mogelijk om al gelijk na activeren van de campagne(s) meer bezoekers op uw website te krijgen.
Ik zorg voor het strategisch opzetten van de Adwordscampagne en optimaliseer deze naarmate de tijd vordert. Hoe langer de campagne loopt des te meer data er beschikbaar komt en hoe beter deze campagnes geoptimaliseerd kunnen worden.
Naast Adwords van Google is Facebook ook een geschikte optie om betaald en met resultaat te adverteren, deze kosten liggen veel lager dan Adwords. Natuurlijk zijn er ook nog andere mogelijkheden.
Online Reputation Management
U kent het vast wel. U heeft één keer door omstandigheden een ontevreden klant en die laat het gelijk via internet de hele wereld weten. Dat kan een volledig scheef beeld geven van uw daadwerkelijke niveau van dienstverlening.
Toch wordt er ontzettend veel gezocht in Google op “bedrijfsnaam”+ervaringen of uw bedrijfsnaam. Wanneer er dan in de top 10 van de zoekresultaten een negatieve ervaring staat over uw bedrijf kost u dat letterlijk een nieuwe klant.
Ik kan er voor zorgen dat uw online reputatie weer smetteloos wordt door meer “properties” (overige websites die over uw bedrijf gaan, bijv. Facebook, Twitter etc.) boven dit negatieve resultaat te ranken. Hierdoor zakt deze schadelijke melding steeds verder naar beneden tot uiteindelijk het resultaat voor de meeste zoekers niet meer zichtbaar is.
Wij bekijken wel eerst of het bedrijf wel degelijk een goede reputatie heeft alvorens ik mijn Reputation Managementtechnieken zal toepassen.
Dit doe ik verder nog:
- Analyses en data
- Reputation Management
- Affiliate Marketing
- Facebook Advertising & Retargeting
- Social Media Marketing
- Landing Pages
- Web 2.0 properties
- Brand Protection Management
- E-mail Marketing
Wat kost SEO?
Een van de eerste vragen die ondernemers vaak stellen als ze een offerte aanvragen. Helaas is de vraag niet zo makkelijk te beantwoorden.
Het ligt aan wat je wilt bereiken, hoe de website op dit moment in elkaar zit en waar geïnvesteerd in moet worden.
SEO is breder dan je misschien denkt
Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een enorm breed vakgebied. Het is een vakgebied dat raakvlakken heeft met design, opmaaktalen, conversie, usability (gebruiksvriendelijkheid), copywriting (webteksten), Public Relations, Social Media en promotie.
Een SEO’er is vaak een generalist die van al deze vakgebieden redelijk verstand heeft en gespecialiseerd is in een van deze vakgebieden.
Maar wat kost SEO nou gemiddeld?
Er zijn over het algemeen 3 prijsmodellen die SEO bureaus hanteren.
De 3 gemiddelden komen uit een onderzoek van Moz.com (internationaal onderzoeksbureau op gebied van online marketing).
- Per maand gemiddeld 250 tot 2.500 dollar ( ongeveer 200 tot 2000 euro)
- Per project gemiddeld 1.000 tot 7.500 dollar ( ongeveer 750 tot 6000 euro).
- Per uur gemiddeld 75 tot 175 dollar (ongeveer 50 tot 150 euro)
Zoekmachine optimalisatie kosten
De prijs wordt voornamelijk bepaalt door de moeilijkheidsgraad van het project, de complexiteit van het project en de grootte van het project. Om de kosten die bij SEO komen kijken te begrijpen, zou je moeten weten hoe een SEO-traject over het algemeen loopt.
Zo’n SEO-traject bestaat uit diverse fasen
- Website analyse
- Zoekwoorden analyse
- Concurrentie analyse
- SEO strategie
- Technische optimalisatie werkzaamheden
- Content optimalisatie
- Content creatie
- Promotie (linkbuilding)
Website analyse
Een zoekmachine optimalisatie traject begint altijd bij een website analyse. Het ligt aan het traject of de opdracht waar ze precies naar kijken.
Zo begin ik vaak met het analyseren van de technische aspecten van de website. Hoe goed is de website technisch opgebouwd? Heeft de webbouwer een schone code opgeleverd en is de website goed te indexeren (lezen) door de zoekmachine? Is er sprake van duplicate content (dubbele inhoud)? Een goed te indexeren website is essentieel om goede rankings te behalen.
Daarna kijk ik vaak naar de navigatie (informatiestructuur), hoeveel content (tekst & afbeelding) er op de website te vinden is, hoe die teksten zijn opgebouwd (vanuit SEO perspectief), hoeveel websites er naar uw website verwijzen en welke websites dat doen. Voor dit proces is kennis in usability (gebruiksvriendelijkheid), copywriting (schrijven van teksten), navigatiestructuren, opmaaktalen, programmeertalen en de techniek die de zoekmachine gebruikt om een website te indexeren nodig.
Als er problemen gevonden zijn, verdiep ik mij ook vaak in de oorzaak van het probleem en zoek naar oplossingen.En komen er meer verbeterpunten naar boven die op korte of lange termijn voor meer omzet kunnen zorgen. Hoe complexer de website is, hoe langer de website analyse duurt. De verbeteringen moeten vervolgens ook gedocumenteerd worden. Zo’n analyse kan een uurtje duren (bij zeer kleine websites), maar ook bijvoorbeeld 40 uur (bij complexe websites). Meestal zal zo’n analyse 2-8 uur in beslag nemen.
Zoekwoordanalyse
De volgende stap is het vertalen van uw doelen in concrete zoekwoorden of zoekwoordthema’s waarop u wilt, moet of kunt ranken. Ik gebruik diverse tools om gerelateerde zoekwoorden te vinden en te kijken hoeveel bezoekers (en indirect conversies) elk zoekwoord kan opleveren. Ook de grootte van de zoekwoordanalyse hangt weer af van de grote en complexiteit van uw website en uw doelen. Afhankelijk van de wens van de optimalisatie kan een prijsafspraak gemaakt worden voor een project of een traject.
Andere Diensten
SEO & Snelheidsoptimalisatie
Om goed te scoren met je website moet deze snel laden. Duurt het te lang, dan is een bezoeker of potentiele klant al weg. Ik voer aan de hand van tools een analyse uit. Ik zorg dat onder andere je afbeeldingen, cache en website instellingen worden geoptimaliseerd voor een snelle website. (GTmetrix rapport)
Bouw een nieuwsbrief bestand op
Een nieuwsbrief bestand opbouwen en contact houden met je abonnees is een goede marketing optie indien je dit geregeld een nieuwsbrief uitstuurt. Ik ontwerp een mooi basis opzet voor je nieuwsbrief en intergreer deze nieuwsbrief opt-in optie voor je in je website.
Website Re-platform of Migratie
Website verhuizen naar een andere hosting provider of naar een andere domeinnaam? Daarbij komt best heel wat kijken, je wilt niet dat je jouw opgebouwde waarde in goole verliest! Je wilt natuurlijk ook niet dat je website lang offline gaat. Er kunnen verschillende redenen zijn om te migreren, wil je meer informatie hierover? Ik help je graag bij dit proces.
Training zelf onderhouden
Wil je graag zelf je website onderhouden en updaten? Maar weet je niet precies hoe dat werkt? Geen probleem ik geef graag een training over het onderhouden en updaten van je website en je ontvangt na de training een handout met handleiding.